ترجمه مقاله Performance enhancement of photovoltaic modules by nanofluid cooling: A comprehensive review
فایل زیر شامل
۱- عدد فایل ورد(قابل ویرایش) ترجمه مقاله (Performance enhancement of photovoltaic modules by nanofluid cooling: A comprehensive review )به همراه فایل پی دی اف به تعداد ۴۰ صفحه است
(نوشته دارای نظم نگارشی و فرمبندی کامل همچنین رفرنس نویس کامل است )
(مقاله با کیفیت عالی ترجمه شده و تمامی اشکال جداول ترجمه دارد)
(مناسب برای تمام سطوح از کاردانی تا دکتری)
چکیده انگلیسی
- Rajan Kumar
- Vipul Deshmukh
- Rabinder Singh Bharj
-
Abstract
برای دانلود رایگان فایل انگلیسی کلیک کنید
قسمتی از متن فارسی
مرور جامعی بر بهبود کارایی و بازدهی ماژولهای فتوولتائیک (PV) از طریق خنکسازی توسط سیال نانو
چکیده
تنها ۱۵ الی ۲۰ درصد از نور خورشید تابیده شده به سلولهای PV استفاده میشود که این مقدار به دلیل افزایش دمای ماژول PV، کاهش یافته و در نتیجه عمر ماژول PV را کاهش مییابد. از این رو، تلاشهای بسیاری برای کاهش افزایش دمای ماژول PV صورت گرفته و تکنیکهای خنکسازی مختلفی مورد استفاده قرار گرفته اند. خنکسازی با سیال نانو یکی از تکنیک های خنکسازیِ بالقوه برای کاهش درجه حرارت ماژول PV و تقویت انتقال حرارت از طریق افزایش رسانایی گرمایی نانو سیال نسبت به سیال پایه (BF)[1] میباشد. مطالعات تجربی/ آزمایشگاهی و عددی مربوط به خنکسازی ماژولهای PV توسط نانوسیالات، بررسی/ مرور شده است. مشخص شده است که انتقال حرارت از قسمت عقب ماژول PV با افزایش غلظت نانوذراتِ موجود در سیال پایه، افزایش مییابد. با این حال، برخی از مطالعات همچنین نشان دادهاند که افزایش انتقال حرارت به عوامل دیگری نیز نظیر شکل هندسی قسمت عقب واحد PV، نوع مادهی نانو، اندازهی نانوذرات، BF، شرایط محیطی و غیره بستگی دارد. این مقاله مروری، همچنین به مشکلات مرتبط با استفاده از نانوسیال میپردازد نظیر ناپایداری، سختیهای فنی، گران بودن سیستمها و امکانناپذیریِ یافتن یک طرح عملیاتی پایدار که مانعی/سدی را بر سر راه تجاریسازی فناوری خنکسازی ماژول PV توسط نانوسیالات ایجاد میکند.
کلیدواژهها: خنکسازی توسط نانو سیال، بازدهی تبدیل فتوالکتریک سلولهای PV، خنکسازی ماژول PV
۱٫ مقدمه
تقاضا برای انرژی در سراسر دنیا بیش از همه به سوختهای فسیلی[۲] وابسته است که منابع این سوختها با سرعت زیادی در حال کاهش هست. مصرف بالای سوختهای فسیلی میتواند اثرات بدی را روی کیفیت هوا بگذارد و به طور قابل توجهی منجر به انتشار کربن/ گازهای گلخانهای میشوند که این گازها در گرمایش زمین نقش دارند. اولویت اصلی در آغاز قرن ۲۱ کم کردن مصرف سوختهای فسیلی و منابع تجدید ناپذیر است. به هر حال، با توجه به رشد جمعیت و اقتصاد، تقاضای جهانی برای انرژی به سرعت در حال افزایش است به ویژه در ملتهای نوظهور. این افزایش تقاضا برای انرژی پژوهشگران را وا داشته تا برای تهیهی منابع انرژی جایگزین بکوشند. انرژی خورشیدی (SE) منبع نامحدود سبزی از نوع انرژی تجدیدپذیر[۳] است و در طول سالیان دراز اقدامات بسیاری برای استفاده بهینه از این منبع انرژی تمام نشدنی با استفاده از ماژولهای فتوولتائیک که انرژی خورشیدی را به برق تبدیل میکنند، صورت گرفته است. بازدهی تبدیل انرژی یا بازدهی الکتریکیِ (ηEl) ماژول PV در حدود ۱۵ الی ۲۰% است. بخش باقیماندهی انرژی خورشیدی جذب شده عامل افزایش درجه حرارت ماژولِ PV (TPVmodule) است. TPVmodule میتواند تا حدود ۴۰ درجه بالای دمای جو/ اتمسفر باشد. این افزایش TPVmodule بازدهی الکتریکی ماژول PV را کاهش داده و عمر آن را کم میکند. به ازای هر ۱ درجه افزایش دما، بازدهی الکتریکی ماژول PV در حدود ۰٫۴% الی ۰٫۶۵% افت میکند. از تکنیکهای خنکسازی فعال (کنشی) و غیرفعال (انفعالیِ) مختلفی میتوان برای کاهش این افزایش دما استفاده کرد تا بازدهی الکتریکی ماژولهای PV افزایش یابد. بازدهی الکتریکی ماژول PV به پارامترهای مختلفی بستگی دارد نظیر شدت تابندگی خورشید (G)، درجه حرارت محیط (Tamb)، سرعت وزش باد به ماژول PV، نوع جریان. با این حال، مهمترین پارامتر، G است که به عوامل زیر بستگی دارد: موقعیت جغرافیایی، فصل، این که چه موقعی از روز است، آب و هوای محلی، کیفیت هوا، چشمانداز محلی، زاویه انحراف (شیب) و موقعیت قرارگیری ماژول PV. این پارامترها در کنترل انسان نیستند بنابراین روشی باید پایهگذاری شود که بدون اضافه شدن هزینهی اضافی به سیستم، TPvmodule را از طریق حذف مؤثر حرارت از ماژول (که بیش از ۸۰ درصد نور خوشید تابیده شده به ماژول PV را شامل میشود) کاهش دهد.
هدف اصلی این مقاله مروری، ارائهی مباحثی در مورد پتانسیل سیالات نانو در خنکسازی ماژول PV به منظور افزایش بازدهی الکتریکی آن است. هدف این است که نیاز به توسعه و طراحی یک سیستم هیبریدی (ترکیبی) را به نمایش بگذاریم (آشکار کنیم) به طوری که در سیستم ثانویه، گرمای استخراج شده از ماژول را بتوان به طور مؤثرتری استفاده کرد. در این مقاله، فناوریهای خنکسازی فعال و غیرفعال (انفعالیِ)[۴] مختلفی همراه با معایب (نقاط ضعف) و مزایایی (نقاط ضعف) که دارند، شرح داده شدهاند. مطالعات عددی و آزمایشگاهی مختلفی در مورد خنکسازی ماژول PV و سیستمهای گرمایی فتوولتائیک (PVT) توسط سیالات نانو همراه با شرایط کاری در جداول ارائه شدهاند. علاوهبراین، در این مقاله، تأثیر پارامترهای مختلفی روی بازده ی الکتریکی ماژول PV مطرح میشود. همچنین، چالشهای مختلفی که هنگام استفاده از سیالات نانو در این زمینهها بایستی عنوان شود، مورد بحث قرار میگیرد. در آخر، نتایج و رویکردهای بعدی مرتبط با بهبود عملکرد بازدهی ماژول PV، عنوان میشوند. انتظار میرود این مقاله مروری، چارچوبی را برای پژوهش بیشتر روی خنکسازی ماژول PV توسط سیالات نانو ارائه دهد تا بازده خروجی ماژول PV و سیستم PVT افزایش یابد و روش مقرون به صرفهای برای کارکرد ماژول PV و سیستم PVT ارائه دهد تا قابل عرضه در بازار باشند.
- روشهای خنکسازی ماژول PV
۱٫۲ خنکسازی با جریان هوا[۵]
۱٫۱٫۲ جریان هوای طبیعی
در این روش، هوا به طور طبیعی به ماژول منتقل میشود. جناب تونی و Tripanagnostopoulos یافتند که
اگر عمق کانال بهینه باشد، بازده الکتریکی را میتوان با استفاده از سطوح وسیع/ پهن نظیر باله[۶] یا ورق فلزی نازک افزایش داد. با این حال، عیب این روش نوسانِ ماکزیمم حرارت ماژول PV است. جناب یان و همکارانش، مطالعهای را روی نمای بیرونی PV حاوی تهویه انجام دادند (این سیستم در زمستان با مکانیزم پیشگرمایش عمل میکند و در تابستان به عنوان سیستم تهویهی طبیعی/ معمولی عمل میکند) و یافتند که بیشینهی TPvmodule در نبود سیستم تهویه برابر با ۷۶٫۷˚C و در حضور تهویه[۷] برابر با ۵۵٫۵˚C است.
۲٫۱٫۲ جریان هوای تحت فشار (فشرده)
در این روش، هوا تحت فشار قرار میگیرد تا جریان یابد و حرارت را از ماژول PV خارج کند و به صورت فعال ماژول PV را خنک کند. جناب تئو و همکارانش به منظور توزیع یکنواخت جریان هوا از میان یک مَنیفولد ورودی/ خروجی، در قسمت عقب ماژول PV، آرایش موازی از کانالها/ لولههای کوچک را طراحی کردند (مجراها نسبت به هم موازی بودند). نتیجه به دست امده این بود که بدون خنکسازی فعال، TPvmodule عدد بزرگتری است (۶۸ درجه سانتیگراد) و بازده الکتریکی ماژول PV خیلی پایین است (۸٫۶%). با این حال، با استفاده از دمنده (ونتیلاتور)، مقدار TPvmodule را میتوان روی عدد ۳۸ درجه سانتیگراد نگه داشت و بازدهی الکتریکی را میتوان به ۵/۱۲% رساند. جناب دوبی و همکارانش آزمایشهایی را بر روی سیستمهای زیر انجام دادند:
۱) ماژول فتوولتائیک شیشهای تدلار حاوی مجرا و ۲) سیستم فتوولتائیک فاقد مجرا (کانال) ۳) ماژول فتو ولتائیک شیشه به شیشه حاوی مجرا ۴) ) ماژول فتوولتائیک شیشه به شیشه فاقد مجرا.
ماکزیمم بازده الکتریکی مربوط به ماژول فتوولتائیک شیشه به شیشه حاوی مجرا بود. میانگین بازدهی
الکتریکی سالانهی سیستم ماژول PV شیشه به شیشه فاقد مجرا برابر با ۷۵/۹% و سیستم حاوی مجرا برابر با ۴۱/۱۰% بود.
۲٫۲ خنکسازی با آب
۱٫۲٫۲ خنکسازی توسط برخورد آب[۸]
جتهای برخوردی[۹] با دارا بودن لایهی سدی حرارتی بسیار نازکی (که مستقیماً زیر قسمت برخورد/ اصابت آب در ناحیهی ساکن ساخته شدهاند) مقدار حرارت اضافی واحد PV را بیرون میکشند. جناب Royne و Dey اظهار کردند که با افزایش تعداد نازل در واحد سطح، عملکرد سیستم بهبود مییابد و ضرایب انتقال حرارت غیریکنواخت (HT) تأثیر ضعیفی روی توان خروجی (Pout) خواهند گذاشت. بنابراین، آرایش سیستم خنکسازی در ماژول بایستی بر اساس میانگین ضرایب انتقال حراتر بالاتر در مقایسه با یکنواختی بالا ساخته شوند (یعنی، مقدارِ ضرایب انتقال حرارت مهمتر از یکنواخت بودن آنها است).
جناب عبدالزاده و عامری عملکرد/ کارایی واحد پمپاژ آب فتوولتائیک ۲۲۵ ولتی را با اسپری کردن آب روی دو سلول PV (45 × ۲ W) بررسی کردند. مشخص شد که اسپری کردن آب روی سلولهای PV به میزان قابل توجهی بازدهی سیستم اصلی و زیرسیستم را افزایش داده است. در طی روز آزمایش، بازدهی کلی سلولهای PV (ηOv) برابر با ۵/۱۲% بود.
۲٫۲٫۲ خنکسازی هیدرولیکی
از آن جایی که جناب He و همکارانش یک سیستم خنک کننده همراه با وجود جاذب در زیر ماژول PV را پیشنهاد کردند که این ماده جاذب، حرارت اضافی (غیرلازم) را از ماژول جذب میکرد و در این سیستم، آب برای استخراج حرارت از جاذب استفاده میشد، پس خنکسازی انفعالیِ (غیرفعال) ماژول PV را میتوان با استفاده از آب انجام داد. این روش، هم بازدهی حرارتی (ηTh) و هم بازده الکتریکی را افزایش میدهد. در سیستمهای هیبریدی که در آنها سیستمهای کلکتور/ جمع کننده تابش خورشید با یک ماژول PV حاوی بستر آلومینیومی ترکیب شده بود، درجه حرارت ماژول ۱۰ درجه سانتیگراد کاهش یافت و بازدهی الکتریکی ۱۰% نسبت به بازدهی اولیه افزایش یافت (طبق آزمایش جناب Zakharchenko و همکارانش).
[۱] base fluid
[۲] fossil fuels
[۳] Renewable energy
[۴] passive
[۵] Air cooling
[۶] fin
[۷] ventilation
[۸] Water impingement cooling
[۹] Impinging jets