پاورپوینت:بررسی تغییرات اقلیمی اصفهان در دهه اخیر و نقش آموزش در تعدیل آن
فایل زیر شامل
۱- عدد فایل پاور(قابل ویرایش) به تعداد ۲۳اسلاید است(این فایل برای ارائه کلاسی کاردانی،کاشناسی، ارشد عالی است)
پاورپوینت:بررسی تغییرات اقلیمی اصفهان در دهه اخیر و نقش آموزش در تعدیل آن
قسمتی از متن پاور
انواع خشکسالی:
خشکسالی هواشناسی:
خشكسالي هواشناسي زماني حادث مي شود كه ميزان بارندگي سالانه كمتر از ميانگين درازمدت آن باشد.
خشکسالی کشاورزی:
خشكسالي هاي كشاورزي نتيجه كمبود رطوبت خاك می باشد كه بر اثر بهم خوردن تعادل ميان تامين آب و هدر رفت آن از طريق تبخير و تعرق بوجود مي آيد. يك خشكسالي كشاورزي زماني بوجود مي آيد كه در فاصله بين دو بارندگي، ذخيره رطوبتي در منطقه ريشه براي زنده ماندن گیاه كفايت نكند.
خشكسالي هيدرولوژيكي:
در صورتيكه خشكسالي هواشناسي مدت زيادي ادامه پيدا كند و حجم جريان رودخانه ها يا سطح آبهاي زيرزميني كاهش يابد، به وقوع خشكسالي هيدرولوژيكي منجر مي شود.
خشكسالي اجتماعي- اقتصادي:
خشكسالي اجتماعي- اقتصادي معمولاً پس از يك دوره بسيار طولاني مدت خشكسالي هواشناسي و هيدرولوژيكي حادث مي گردد و موجب قحطي، مرگ و مير و مهاجرت هاي دسته جمعي و گسترده می شود. اين نوع خشكسالي تاثيرات زيادی بر روي ابعاد مختلف اقتصادي و بويژه انواع خاصي از محصولات و كالاهاي اقتصادي مي گذارد.
عرضه بسياری از كالاهای اقتصادی مانند آب، علوفه، غلات، ماهی و نيروی برق آبی بستگی به وضعيت جو دارد. بدليل تغييرپذيری طبيعی اقليم, عرضه آب در برخی سالها در حد تأمين نيازهای انسان و محيط زيست نيست.
در کشورهای در حال توسعه به موازات رشد شهرنشینی و افزایش تولیدات صنعتی و توسعه حمل و نقل موتوری، به دلیل بیتوجهی دولتها و ناکارآمدی تکنولوژی مصرفی، جمعیتهای بیشتری در معرض انواع آلودگیها قرار گرفتهاند. به همین دلیل مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا و آب در یک دهه اخیر عموماً در این کشورها افزایش یافته است.
در حال حاضر بیش از ۳/۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی میکنند که در وضعیت نامطلوبی از نظر هوا به سر میبرند. سازمان بهداشت جهانی که وضعیت ذرات معلق کوچکتر از ۲/۵ میکرون در هوای کشورهای جهان را بررسی کرده، اعلام نموده؛ حدود یک سوم از این جمعیت در معرض آلاینده ها در شرق آسیا و مناطق نزدیک به اقیانوس آرام زندگی میکنند. در چین و کره جنوبی نیز حدود ۵۰ درصد جمعیت شان در معرض این آلاینده خطرناک قرار دارند. در هند و نپال هم ۷۵ درصد مردم در معرض آلودگی با ذرات معلق کوچکتر از ۲/۵ میکرون قرار دارند. این معضل تنها محدود به یک گروه خاص از کشورها نمیشود بلکه یک چالش بزرگ جهانی است.
شاخص عملکرد زیست محیطی:
شاخص عملکرد زیست محیطی (EPI) شاخصهای است که بر اساس مطالعه بر روی ۲۲ شاخص زیست محیطی از جمله منابع آب، آلودگی هوا، تنوع زیستی و تغییرات آب و هوایی مورد بررسی قرار میگیرد و هر ساله توسط دانشگاه بیل اعلام میشود. دانشگاه ییل تمام مطالعات و تحقیقات خود را بر اساس آمار و مستنداتی که دستگاههای داخلی و مراکز دانشگاهی ایران و همچنین برنامه های سازمان ملل و مطالعات ماهوارهای انجام میدهند و نیز بر پایه مطالعات علمی، این شاخص بین المللی را گزارش میکند.
شاخص عملکرد زیست محیطی در ۵ بخش شامل:
۱) قویترین عملکرد در محیط زیست که از رتبه ۱ تا ۱۰ را در برمیگیرد.
۲) عملکرد قوی در محیط زیست که رتبه ۱۱ تا ۴۶ را به خود اختصاص میدهد.
۳) عملکرد متوسط در محیط زیست که رتبه ۴۷ تا ۸۴ را شامل میشود.
۴) عملکرد ضعیف در محیط زیست که رتبه ۸۵ تا ۱۲۰ را در برمیگیرد.
۵) ضعیفترین عملکرد در محیط زیست که رتبه ۱۲۱ تا ۱۳۲ در آن قرار دارند.
دانشگاه Yale امریکا در گزارش سال ۲۰۱۶ خود، ایران را به لحاظ عملکرد زیست محیطی در رتبه ۱۰۵ از مجموع ۱۸۰ کشور جهان قرار داده؛ این در حالیاست که ایران در سال ۲۰۱۴ موفق به کسب رتبه ۸۳ در بین ۱۷۸ کشور شده بود. در همین حال کشورهای فنلاند، ایسلند، سوئد، دانمارک و اسلوونی به ترتیب رتبههای اول تا پنجم جهان را از آن خود کردهاند و افغانستان، نیجر، ماداگاسکار، اریتره و سومالی در قعر جدول قرار گرفتهاند. ایران همچنین در بین ۱۹ کشور خاورمیانه نیز رتبه سیزدهم را به خود اختصاص داده است. گفتنی است ایران در سال ۲۰۱۲ رتبه ۱۱۴، در سال ۲۰۱۰ رتبه ۷۸، در سال ۲۰۰۸ رتبه ۶۷ و در سال ۲۰۰۶ در رتبه ۵۳ جهان قرار گرفته بود.
عملکرد زیست محیطی ایران در سال ۲۰۱۶ در دو شاخص ترافیک شهری و آلودگی هوا؛ وضعیت نامطلوب تری داشته است.
اما قرار گرفتن فنلاند در صدر جدول شاخص عملکرد محیط زیستی جهان، به باور محققان دانشگاه ییل و دادههای آماری مربوط به این کشور، ناشی از تعهد بالای اجتماعی فنلاند در تحقق یک جامعه عاری از کربن است. به طوریکه این کشور هم اکنون در صدر کشورهای تولید کننده انرژیهای پاک قرار دارد و قرار است تا سال ۲۰۲۰ حدود ۳۸ درصد از انرژی مصرفی اش را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند.
شاخص عملکرد تغییر اقلیم:
این شاخص میزان پیشرفت کشورها را در زمینه حفاظت از اقلیم مورد بررسی قرار می دهد و نسبت به یکدیگر رتبه بندی می کند. حوزه های فعالیت شاخص عملکرد تغییر اقلیم عبارتند از: ۱: کاهش دی اکسید کربن (۳۰% نمره)، ۲: استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در تامین انرژی (۱۰% نمره)، ۳: کاهش تولید گازهای گلخانه ای (۳۰% نمره)، بهره وری از انرژی (۱۰% نمره)، ۴: برقراری سیاست های اقلیمی (۲۰% نمره).
ایران در زمینه شاخص عملکرد تغییر اقلیم در رتبه ۹۷ قرار گرفته است. کشورهای برتر در زمینه شاخص عملکرد تغییر اقلیم در سال ۲۰۱۶: تاجیکستان، آذربایجان، ایسلند، رومانی، سنگاپور و … بوده اند.