پاورپوینت: مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)
۱- عدد فایل پاور(قابل ویرایش) به تعداد ۳۹ اسلاید است(این فایل برای ارائه کلاسی کاشناسی، ارشد و دکتری عالی است)
(پاورپوینت حاضر حرفه ای است و تمام رفرنس نویسی ها رعایت شده و دارای نود های راهنما است)
مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)
بخشی از متن:
فهرست
-
مقدمه
-
BIM در ایران
-
BIM مدلسازی سه بعدی نیست
-
BIM همان رویت(Revit) نیست
-
BIM مدل ساختمان یکپارچه نیست
-
BIM مدیریت چرخه عمر پروژه نیست
-
مدلسازی اطلاعات ساختمان چیست؟
-
مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM، مزیتها و چالشها
-
کاربردهای BIM
-
مزیت های BIM
-
چالش های BIM
-
بکارگیری BIM برای مدیریت ساخت
کاربردهای BIM در مدیریت ساخت
-
نتیجه گیری
مقدمه
-
با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید تعاریف علمی زیادی از مدلسازی اطلاعات ساختمان یا BIM پیدا کنید؛ با این وجود BIM تا حدود زیادی ناشناخته باقی مانده و ابهامات زیادی پیرامون آن وجود دارد. این درحالی است که وضعیت طراحی به کمک رایانه یا CAD کاملاً برعکس است؛ این اصلاح عملاً غیرقابل تعریف است اما بخاطر زمینه ها و نحوه استفاده از آن همه ما معنی دقیق CAD را می دانیم و تعریف مشترکی از آن داریم. با این تفاسیر اهمیت تعریف کاربردی و دقیق مدلسازی اطلاعات ساختمان روشن تر می شود. BIM چیست و چرا اینقدر ابهام و سردرگمی پیرامون معنای آن وجود دارد؟ برای کسانی که با مدلسازی اطلاعات ساختمان آشنایی چندانی ندارند بهتر است از اینجا شروع کنیم که BIM چه چیزی نیست. وقتی کج فهمی ها و برداشت های غلط رایج درباره BIM مشخص شود، بهتر می توانیم مفهوم مدلسازی اطلاعات ساختمان را درک کنیم.
BIM در ایران
-
انجمن مدل سازی اطلاعات ساختمان ایران Iran Building Information Modeling Association با نام اختصاری IBIMA در سال ۱۳۹۱ در ایران برای ایجاد بسترهای لازم در راستای سند چشم انداز ۱۴۰۴ تأسیس شده است که هسته اصلی تشکیل دهنده این انجمن از اساتید و متخصصین مهندسی معماری و مهندسی عمران در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد از دانشگاههای برتر و پیشرو کشور نظیر اساتید مجتمع فنی تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر میباشند. در حال حاضر دو سند جدید به زبان انگلیسی در باب وضع کنونی BIM در ایران و موانع اتخاذ BIM در ایران توسط جمعی از فعالین صنعت و دانشگاه در حوزه BIMM به نگارش رسیده است که می تواند نقطه آغازی جهت بهبود شرایط در حوزه تحقیق و توسعه آن باشد.
BIM مدل ساختمان یکپارچه نیست.
-
این مورد یکی از مهمترین و رایج ترین ابهاماتی است که پیرامون مدلسازی اطلاعات ساختمان وجود دارد. بسیاری از مردم مدلسازی اطلاعات ساختمان را معادل تهیه یک مدل یکپارچه می دانند و تصور میکنند میتوان از هر دو اطلاعات یکسانی را استخراج کرد. اما مدلسازی اطلاعات ساختمان مجموعه ای از مدل های متمایز است (همانطور که می دانید شما می توانید یک مدل معماری، یک مدل ساختاری و چند مدل متفاوت دیگر برای هر یک از خدمات ساختمان داشته باشید). هر کدام از این مدل های متمایز اطلاعات متفاوتی را ارائه می کنند و تنها در کنار هم می توانند تصویر جامع و کاملی نسبت به پروژه را شکل دهند. وقتی این مدل های مختلف را کنار هم بگذاریم به یک مدل BIM دست یافته ایم. ایده اصلی مدلسازی اطلاعات ساختمان ارائه یک پایگاه داده یکپارچه است نه یک مدل منفرد. در این پایگاه داده می توان به طراحی ها و اسناد گرافیکی و غیرگرافیکی، جدول های زمانبندی و سایر اطلاعات دست یافت.
BIM مدیریت چرخه عمر پروژه نیست.
-
یکی دیگر از برداشت های جالب از BIM این است که ” مدلسازی اطلاعات ساختمان تنها وقتی محقق می شود که کل اعضای تیم – از طراح تا مدیر مالی – در آن درگیر باشند. نمی توان گفت این باور غلط است اما فقط یک مدل BIM کامل میتواند تمام اطلاعات مدیریت شده از فازهای طراحی، ساخت و بهره برداری پروژه را ارائه کند. متخصصان BIM معمولاً به مشتریان توصیه می کنند تعریف درستی از انتظاراتشان از مدلسازی اطلاعات ساختمان پروژه شان داشته باشند.
مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM، مزیتها و چالشها
-
مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM فرآیند توسعه و تولید مدل رایانهای به منظور شبیهسازی برنامهریزی، طراحی، ساخت و عملیات اجرا میباشد. مدل بهدستآمده از BIM، یک مدل دیجیتال غنی از داده، شیگرا، هوشمند و پارامتریک است که هر کدام از بروندادهای بصری و دادههای آن برای پاسخگویی به نیازهای متنوع کاربران متخصص میباشد. به این صورت که کاربر میتواند نماها و دادههای مورد نیاز خود را از مدل BIM استخراج و پردازش کرده و در نتیجه به اطلاعاتی که برای تصمیمسازی و ارتقای فرایند ارائه و بررسی امکانات مربوط است، دستباید.
کاربردهای BIM
-
یک مدل BIM میتواند برای مقاصد زیر مورد استفاده قرار گیرد:
-
ترسیمات مناسب ساخت
-
بازبینی استانداردها
-
مدیریت امکانات
مزیت های BIM
-
مزیت کلیدی BIM، دقت هندسی در ارائهی بخشهای مختلف ساختمان در یک محیط دادهی یکپارچه میباشد.
-
فرآیندهای موثرتر و سریعتر
-
طراحی بهتر
-
کیفیت بهتر تولید
بهرهبرداری و نگهداری
-
یکی ازجذابیتهای استفاده از BIM، مفهوم قابلیت پاسخگویی آن به پروژه «از مرحله گهواره تا گور» است که شامل عملیات بهرهبرداری و نگهداری، پس از پایان پروژه میباشد. از آنجایی که مدل BIM در حین ساخت، بطور مداوم به روز میگردد، بنابراین مدل تحویل داده شده به مهندس مسئول بهرهبرداری و نگهداری تجهیزات، همان نقشههای As Built نهایی خواهند بود.
نتیجه گیری
-
با وجود تمامی مزیتهای و چالشهای ذکر شده برای BIM، حرکت به سوی مدلسازی اطلاعات ساختمان در سرتاسر جهان به امری اجتنابناپذیر تبدیل شده است. بسیاری از دفاتر و شرکتهای پیشرو خود را برای ورود به این عرصه مجهز ساختهاند و بسیاری از شرکتهای معظم نرمافزاری نیز در حال تولید زیرساختهای لازم برای این تحول بنیادین در صنعت ساختمان میباشند.
-
بسیاری از دولتها به اهمیت و تاثیر شگرف این رویکرد در ارتقای بهرهوری در پروژهها و کاهش هزینههای تحمیلی بر اقتصاد خود پیبردهاند، به طوری که دولت انگلستان تمامی شرکتهای ساختمانی را به استفاده از این فناوری از سال ۲۰۱۶ به بعد ملزم کرده است.
-
بنابراین با توجه به ارزشهای این رویکرد در طراحی، بهنظرمیرسد متخصصین کشور ما نیز باید به این موضوع با آگاهی و سرعت بیشتری بپردازند و در این میان نسل جوان طراحان یقینا در تناسب بیشتر با این رویکرد هستند و وظیفهی بیشتری نیز برعهده دارند.
درباره این محصول نظر دهید !